Mar03

Viena, una experiència única!

03.03.14 Branding | Tendencias

Un cas catala de branded experience

Viena, una experiència única!

Vieeeen! Tenim Viena per estona! Qui no recorda haver anat de petit amb els seus pares, familiars o coneguts a fer un bocata al Viena, i passar una bona estona menjant un bon bocata. I és que des de ja fa molt de temps que al Viena hi fan uns bocates de nassos, però el que encara és millor, des del principi als Viena ens hi han fet gaudir una experiència única.

I això els hi va el negoci! Re-que-te-Vien! Ara ens omplim tots la boca de les tendències marquetinianes como ara el marketing experiencial, el marketing sensorial, etc... tot alabant i omplint els manuals de casos com ara Starbuck's, Apple, etc... I certament, són marques i exemples de negoci únics i modèlics. Però, vet aquí tenim un cas que reuneix tots aquests models i, a més a més, fent bon marketing de proximitat. De veritat, a vegades no cal anar tan lluny per trobar un cas tan paradigmàtic i exitós com el dels establiments Viena.viena2

L'experiència Viena la vius des del primer dia, des del primer moment: per la indumentària tirolesa dels cambrers, pel crit "oídoo!" quan canten un Frankfurt o salsitxa per l'estil (no se si encara ho fan), pels motius decoratius-tradicionals-ornamentals vienesos, pel personatge del barret, pel piano, per la calidesa de la fusta i la llum, per les gerres autèntiques,... Vaja, tot un seguit d'elements que giren al voltant de la seva identitat de marca diferent, inconfusible i que ens permet viure-hi una experiència única a l'hora de menjar un entrepà a qualsevol dels seus establiments. I van continuar... Apostant per la família, els globus d'heli i els colors pels més petits, els pastissets per berenar, la diversificació continua de la carta, la millor flauta de pernil del planeta segons el New York Times, la auto-elaboració, el caliu i decoració dels locals per Nadal, i un llarg etcètera d'accions que fan que aquest segell d'entrepans tan emblemàtic i nostre es mantingui viu com mai, sense aturar-se en el seu creixement i innovacions.

Caram! No han parat mai de fer coses noves, i sense fer molt de soroll. Ho han fet d'una forma ben natural, tan natural que gairebé sembla que no en facin de marketing, quan en realitat, de bon marketing n'han fet des del primer dia. I aquesta és la seva gràcia i la clau del seu èxit: el fet d'estar "mercadejant" i seduint des dels inicis, d'una forma natural, directa i alhora subtil, com qui no vol la cosa, sense que sembli forçat, sense "push", i sobretot, essent sempre coherent amb els seus gens, amb la seva essència. Potser aquí rau la màgia del seu èxit: en ser fidels a l'experiència Viena i la seva capacitat de renovar-la. Proper establiment? Qui ho sap!?

Comments (0)

Leave a comment

You are commenting as guest. Optional login below.